Aksel Laursen nåede i alt at vinde otte løb med Napalm. Her ses parret ved sejren i Harrison Dillon-løb 1975, hvor Mobil med Henrik Mylner blev henvist til andenpladsen. (Foto: Burt Seeger) Aksel Laursen nåede i alt at vinde otte løb med Napalm. Her ses parret ved sejren i Harrison Dillon-løb 1975, hvor Mobil med Henrik Mylner blev henvist til andenpladsen. (Foto: Burt Seeger)

Aksel Laursen: En travmaskine

Napalms 85 sejre er fordelt med 46 til Karl Laursen, 31 til Jørn Laursen og otte til Aksel Laursen.

- Hun var en rigtig travmaskine, siger Aksel Laursen.

- Vi havde en anden hest i samme årgang, Nette K, som jeg kørte mange gange og vi var ofte nummer to til Napalm. Nette K var en helt anden type end Napalm – meget mere speedig.

- Jeg var engang alene på Lunden med Nette K og Napalm, der begge stod med fine chancer, men Walther Kaiser-Hansen var lidt hård ved mig. Det resulterede i, at Napalm blev lukket inde og først kom ud, da det var for sent, men hun blev trods alt nummer to. Nette K vandt til gengæld sit løb.

- Jeg kan også huske, at jeg kørte Napalm i Axel Jensens Minneløp på Bjerke, men jeg havde problemer med at finde ud af startproceduren, så jeg kom til at lave en omstart og Napalm sluttede så vidt jeg husker uplaceret i løbet.