Karl Laursen viser Tarok frem foran stalden på Hagenshøj. Som avlshingst nåede Tarok kun at fædre et begrænset antal afkom. (Privatfoto) Karl Laursen viser Tarok frem foran stalden på Hagenshøj. Som avlshingst nåede Tarok kun at fædre et begrænset antal afkom. (Privatfoto)

Avlshingsten Tarok

Da Tarok døde af tarmbetændelse som aktiv traver i en alder af ni år, nåede han kun nå at få et begrænset antal afkom i tre årgange fra 1979-1981. Det blev til 32 danske og ganske få udenlandske afkom. Men der var stjerner i alle årgange.

Med i den første årgang med syv danske afkom var Farokken. Han var en af årgangens store stjerner med sejre i bl.a. Sprintermesteren, Fyens 4-års Grand Prix og Aalborg Store Pris - og han blev vinder af i alt 447.000 kr.

Næste årgang havde sejrshesten og Taroks mest vindende afkom i Gambrinus. En hurtigtraver med 64 sejre og 730.370 kr. – og samme år gav også Mogens Laursens Hoppe-derbyvinder Gloria GT, som i avlen bød på stjerner som Tøjeksperten og DM-vinder Von GT.

undefined
Sejrshesten Gambrinus endte som Taroks mest vindende afkom. (Foto: Ole Hindby)

Og tredje årgang havde heste som Hot Trot Ting og Jydsk 4-års Grand Prix-vinderen Hasard, som selv fædrede DM- og Aalborg Store Pris-vinder Top Straight. I Sverige fik Tarok i 1981 den svenskfødte hoppestjerne Roka.

Selv om danske indlændere har haft det meget svært i travavlen over for amerikanske hingste, tyder disse resultater på, at Tarok i en avlskarriere kunne have tilført avlen kvalitet i konkurrence med bl.a. sin far Pay Dirt. 

undefined
Et andet Tarok-afkom, der fik stor succes på væddeløbsbanerne, var Preben Kjærsgaard-trænede Hasard.